Alpaqut Turan savaş sanatı üzere 3 cumhuriyet şampiyonası yapıldı.

Home/Uncategorized/Alpaqut Turan savaş sanatı üzere 3 cumhuriyet şampiyonası yapıldı.

Alpaqut Turan savaş sanatı üzere 3 cumhuriyet şampiyonası yapıldı.

Şağan Olimpiyat Spor Merkezi’nde Alpaqut üzere III – Azerbaycan Çemoionatının resmi açılış töreni yapıldı. Açılışa katılan Onursal misafirler sırasında Millet vekili Dünya Alpagut Federasyonu 1-ci as başkanı, “Umay Katun” Ganire Paşayeva, Azerbaycan Kiknoks Federasyonu başkanı Millet vekili Adil Aliyev, Alpaqut Turan savaş sanatının kurucusu “Kutsan” Vasif Namazov, Azerbaycan İç içleri bakanlığı spor teşkilatının baş antrönörü Rasul Memmedov, ünlü moda tasarımcısı-tasarımcı Gülnare Xəlilova, Hacibeyli Fatime, Avrupa Gezeteciler Derneği Azerbaycan Temsilcisi Afaq Fərzəlibəyov ve diğer tanınmış sporcular, sosyal figürler yer aldı.
Azerbaycan Alpaqut Federasyonu Başkanı Akil Acalov önceki yıllara oranla bu ligin daha çok taraftar toplamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “Bu yıl bölgelerimizden katılan sporcuların sayısında artış fazladır. Alpaqutun bir spor dalı olarak gelişmesi, tüm regionlarımızda rağbet görmesi bizi çok sevindiriyor. Ülke başkanı Sayın İlham Aliyev’in de Azerbaycan sporunun gelişmesine gösterdiği yüksek kaygının sonucudur ki, gün geçtikçe daha büyük nəaliyyətlərə imza atıyoruz “.
Daha sonra söz alan milletvekili, aynı zamanda Dünya Alpaqut Federasyonu 1. as Başkanı “Umay Katun Ganire Paşayeva Türk’ün eski savaş sanatı kültürünü yaşatan Alpaqutun savaş ortamında yaşayan ülkemizde gelişmesinin önemini vurguladı. Bu spor dalını geliştirmekle tarihimize, geçmişimize sahip çıktığımızı söyledi.

Milletvekili, Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Adil Aliyev ise konuşmasında herkesi milli spor türü olan alpaqutun gelişmesine destek olmaya çağırdı.

Azerbaycan İç içleri bakanlığı sport teşkilatının baş antröneri Rasul Memmedov söz alarak, teşkilatın başkanı sayın Zemfira Mehtetdinovanın selamlarını sundu ve Alpaquta her zaman destek vereceklerini dile getirdi.

Alpaqut Savaş sanatının kurucusu, Kutsan Vasif Namazov ise konuşmasında bu spor dalının dünyada nasıl bir hızla yayılmasından ve gelişiminden bahsetti.

Programda Alpaqut spor dalının gelişmesinde ve tebliğinde emeği geçen insanlar da dahil olmak üzere medya mensupları fahri diplomlarla dekorasyon tutuklandı.

2017-04-10T11:07:00+00:00

About the Author: