23 Kasım Atatürk Merkezi’nde Alpagut Turan savaş sanatı üzere I. Dünya şampiyonasında yer almak için Azerbaycanın baş kenti Bakuye gelmiş ülke temsilcilerinin katılımıyla Uluslararası konferans yapıldı.

Konferansta Dünya Alpaqut Federasyonu Başkanı, Milli Meclis üyesi, Milletvekili Nizami Ceferov, federasyonun 1-ci As başkan , Milli Meclis uyesi, Milletvekili Ganire Paşayeva, federasyonun Yönetim Kurulu Başkanı, Alpaqut savaş sanatının kurucusu, Kutsan Vasif Namazov, aynı zamanda Dünya şampiyonası’nda yer Azerbaycan, Türkiye, Pakistan, Almanya Afganistan, Rusya, Hindistan, Gürcistan, İran, Kamerun, Türkmenistan, Nijerya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Nepal, Ukrayna resmi temsilcileri konuşma yaptılar.

Alpagut Turan savaş sanatının kuruusu, Kutsan Vasif Namazov toplantı katılımcılarını selamlayarak kaydetti ki, bu savaş sanatının dünyada rağbet kazanması hem de onun tanınması demektir: “Azerbaycan’da Dünya Şampiyonası’nın yapılması genellikle, hem ülkemizin, hem de bu savaş sanatı ile uğraşan sporcuların başarısıdır.”

Dünya Alpagut Federasyonu Başkanı, Milli Meclis Milletvekili Nizami Ceferov bildirdi  ki, Alpagut savaş sanatı, aynı zamanda mübarizliyinin, azmin ve barışın çagırışcısıdır

“Dünya Alpaqut Federasyonu 2014’te Alpaqut Turan Savaş sanatını geliştirmek amacıyla resmi kayıtlı uluslararası spor organizasyonudur. Federasyon’un 30 dan çok ülkede resmi temsilcilikleri var. Diğer spor türleri gibi, Alpaqut savaş sanatı da gelişiyor. Bugün Azerbaycan’da spora gösterilen ilgi ve yakınlık sonucudur ki, artık ülkemiz bir çok önemli spor yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Düzenlenecek Dünya Şampiyonası da bunun bariz göstergesidir. ”

Milli Meclis Milletvekili, federasyonun başkan Ganire Paşayeva Dünya şampiyonasında yer alacak Alpaqutçulara başarılar diledi: “Her bir spor dalının kendine has özelliği var ve bu özelliklerden biri de Alpaqut savaş sanatıdır. Bu savaş türü artık dünyanın her yerine yayıldı ve bu, doğrudan Azerbaycan başta olmakla tüm türk dünyasının başarısı sayılır. Tüm sporculara Dünya Şampiyonası’nda başarı ve zafer diliyorum. ”